تشکل های اسلام گرا و چالش پیش رو

شاید بتوان پیشینه جنبش دانشجویی در ایران را به روزگار مشروطه و فعالیت دانشجویان که برای تحصیل در زمان قاجار به خارج کشور رفته بودند، در نهضت مشروطه بازگرداند. اما آنچه مهم است اینکه قدیمی ترین و تأثیرگذارترین تشکل اسلام گرای دانشگاه انجمن های اسلامی دانشجویان می باشند که در طول تاریخ حیات خود دچار فراز و فرود های بسیار گشته اند و پرداختن به تاریخ این تشکل نیز از این منظر حائز اهمیت می باشد که توانایی شناساندن بسیاری از مشکلات و آسیب های تشکل های دانشجویی  را برایمان فراهم می نماید.

محیط دانشگاه تهران در دهه 20 و 30، متأثر از گفتمان چپ روشنفکری جهانی پس از شکل گیری یک بلوک فکری- سیاسی در شوروی و اقمارش در برابر جهان سرمایه داری به محل بروز و رشد گرایش های مارکسیستی و چپ تبدیل شد.

در همین زمان ها اولین «انجمن اسلامی دانشجویان» در سال 1321 در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران به دنیا می آید. دنیا آمدن این تشکل دانشجویی بیشتر جنبه دفاعی و عکس العمل مبارزه ای در برابر میدان یافتن نیرو های چپ در سطح دانشگاه می باشد. اساساً این قدرت و غلبه ایدئولوژی سوسیالیستی- مارکسیستی در دانشگاه بوده است که باعث شکل گیری تشکل های دانشجویی رقیب، ولو به صورت ضعیف و کم جمعیت، توسط نیروهای اسلام گرا می گردد. آنها برای مقابله با تفکرات و فعالیتهای توده ای ها در درجه اول و البته بهایی ها در وهله بعد وارد صحنه می شوند.

منشأ آنها (مؤسسین انجمن اسلامی دانشجویان) یک گروه آموزشی به نام «کانون اسلام» بود. این گروه در سال 1310(ه. ش) بوسیله آیت ا... طالقانی در تهران بنیان نهاده شد. آیت ا... طالقانی این مرکز را به منظور نشر معارف و علوم قرآنی بنیان نهاد، تا در جهت پیوند حوزه و دانشگاه تلاش های گسترده ای را بعمل آورد.

انجمن های اسلامی دانشجویان در طول سال های فعالیت خود تا پیروزی انقلاب اسلامی یکی از پایه های اساسی مبارزات دانشگاهیان علیه رژیم پهلوی و نظام شاهنشاهی را تشکیل دادند و این عملکرد را می بایست در عمق باورها و اعتقادات اسلامی آنها که متأثر از شخصیت های خاصی همچون آیت ا... طالقانی، بر اثر جاذبه و عمق فکری و معرفتی آنها در تعامل نزدیک و مستقیم با دانشجویان به وجود آمده بود جستجو کرد.

از اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه در جنبش دانشجویی با دو حرکت همسو مواجه هستیم: حرکت اول جنبش مسلحانه که از سال ۵۰ علنی شد و در معرض قضاوت افکار قرار گرفت. دانشگاه ها محل جذب نیرو برای جنبش های مسلحانه بودند و یک تحول بسیار عمیق کیفی در حرکت های دانشجویی بوجود آمد. در این سال‌ها نفوذ جریان فکری متمایل به تفسیر التقاطی مارکسیستی از اسلام- که به لحاظ تئوریک و متدولوژی فاقد کمترین پشتوانه و سامان فکری بود، اما به دلیل در پیش گرفتن رویکرد عملیات نظامی شبه چریکی در تهران و معدودی از شهرهای دیگر، در میان جنبش دانشجویی صاحب پایگاه و اتوریته گردیده بود- در میان دانشجویان از نفوذ بیشتری بهره می برد اما در سال 54 و پس از تغییر ایدئولوژی «مجاهدین خلق» آن زمان، از اسلام التقاطی منافقانه به مارکسیسم علنی و صریح، بخشی از نیروهای مذهبی دستخوش سرگردانی شدند و بسیاری از آنها به دلیل ترد شدن از سوی خانواده دست به خودکشی زدند.

حرکت دوم مربوط به انقلاب فرهنگی بود که بسیاری از اندیشمندان اسلامی با تکیه بر امکانات بالقوه دانشجویی راهی نو پیش روی جوانان گشودند. از جمله دکتر شریعتی، آیت ا... مطهری، آیت ا... طالقانی، آیت ا... بهشتی، علامه جعفری و... با تأسیس کانون های فکری مانند حسینیه ارشاد تلاش های گسترده ای را جهت پی ریزی بیداری اسلامی آغاز کردند و مهمترین دلیل ثابت قدمی دانشجویان مسلمان در دوران مبارزات علیه رژیم پهلوی را می بایست در عمق تئوریک و اعتقادات آنها جستجو نمود که محصول مطالعه و عمق بخشی آنها در دوران دانشجویی بوده است.

و علی القاعده می توان از مقایسه این دو حرکت دانشجویی که در یک مقطع تاریخی به وقوع پیوسته است، یکی از آسیب هایی را که می تواند گریبان گیر جنبش دانشجویی شود را شناسایی نمود و آن رسوخ سطی نگری در دانشجویان عضو تشکل های دانشجویی است که می بایست برای عدم گرفتار شدن به چنین آسیبی جریان های دانشجویی برنامه ریزی نمایند.

اما از آنجا که جامعه ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی درگیر اتفاقات متعددی شد، جنبش دانشجویی نیز به تبع آن وارد مراحل گوناگونی گردید، جنبش دانشجویی پس از انقلاب اسلامی را می توان رفیق جامعه مدنی و شریک جامعه سیاسی معرفی کرد که آرمان های خود را در آرمان های انقلاب اسلامی تحقق یافته می دید.

بر همین اساس بود که دانشجویان که غالباً عضو انجمن های اسلامی دانشجویان بودند، از همان ماه های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی نهادهای مردمی از قبیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جهاد ساندگی، جهاد دانشگاهی و...  را تأسیس کردند.

همچنین بنا به شرایط روز کشور علی الخصوص دانشگاه ها و نیاز به ایجاد نوعی تشکل سراسری در بین دانشجویان باعث گردید تا هسته اولیه یک اتحادیه مرکزی توسط دانشجویان دانشگاه های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت، پلی تکنیک(امیرکبیر) و ملّی(شهید بهشتی) به عنوان محور اصلی و چند دانشگاه دیگر گذاشته شود.

بدین ترتیب انجمن های اسلامی دانشجویان با نگارش یک مرامنامه اعتقادی در کنار اساسنامه تشکیلاتی خود برای حفظ اصالت و بنیان های اعتقادی حاکم، زمینه تأسیس یک اتحادیه سراسری با عنوان اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان دانشگاه های سراسر کشور(دفتر تحکیم وحدت) را فراهم نمودند.

این دانشجویان در طول سال های ابتدایی تأسیس این اتحادیه گام های مهم و شاخصی را برداشتند که مهم ترین آنها را می توان در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، حرکت در جهت انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها و حضور مؤثر در جبهه های جنگ تحمیلی در طول سال های دفاع مقدس بیان نمود.

یکی از آسیب هایی که در این سال ها پس از شکل گیری دو جناح موسوم به راست و چپ سیاسی حاصل گردید و باعث بسیاری از تحولات در تاریخ انجمن های اسلامی شد، گرایش آنها به سمت جناح چپ سیاسی است که برمی گردد به انتخابات دومین دوره مجلس شورای اسلامی که به دلیل همین گرایش سیاسی، انجمن های اسلامی دانشجویان از لیست جناح چپ اعلام حمایت کردند و به دلیل اینکه برخی از اعضای این انجمن ها-که در اقلیت نیز بودند- از لیست جریان مقابل حمایت می کردند از انجمن های اسلامی خارج گردیدند.

در آن زمان و فقط به دلیل اختلاف در مصداق های انتخاباتی که غالباً براساس نگاه حزبی و سیاسی بوده و تفاوت عمده ای از لحاظ اعتقادی و کارکردی نداشتند، در درون انجمن های اسلامی دانشجویان اختلافاتی بروز کرد، که در انتها منجر به خروج جریان اقلیت از انجمن ها پس از جنگ تحمیلی و منجر به تأسیس جامعه اسلامی دانشجویان گردید.

با پایان یافتن جنگ تحمیلی غالب دانشجویان مذهبی دانشگاه با این تحلیل نادرست که جنگ پایان یافته است و دیگر نیازی به حضور در عرصه های دانشگاهی نیست، وارد یک زندگی روزمره گردیدند و نسبت به دانشگاه بی تفاوت شدند، همچنین با شکست جریان چپ سیاسی در انتخابات مجلس چهارم، انجمن های اسلامی دانشجویان نیز که به این جریان سیاسی نزدیک بود دچار یک سیر افولی شد که این مسئله با فروپاشی شوروی و حاکم شدن تفکر لیبرالی باعث شد تا گفتمان چپ سیاسی نیز تحت الشعاع قرارگیرد.

مهمترین آسیب چنین رکودی را می توان در ضعیف شدن مرزبندی های دفتر تحکیم وحدت و عدم حساسیت بر روی نقاط اعتقادی در مرامنامه، به دلیل کمبود نیروی انسانی در انجمن ها یافت که باعث گردید برخی از کسانی که پایبندی محکمی به مبانی اعتقادی انجمن های اسلامی دانشجویان نداشتند به این تشکل وارد شوند.

انجمن های اسلامی دانشجویان تقریباً تا پایان دوران 8 ساله ی دولت کارگزاران با همان معیار های گذشته خویش، یعنی آرمانگرایی اسلامی و بر مبنای عدالت به کار خویش ادامه می دادند، هر چند که این فعالیت ها بیش از یک دهه بود که در انفعال نسبی به سر می برد.

اما جریان دوم خردادماه سال 76 را باید مبنای تغییر و تحولاتی عمده در فرآیند جنبش دانشجویی کشور دانست؛ چرا که پس از این رویداد انجمن های اسلامی دانشجویان وابسته به دفتر تحکیم وحدت در دانشگاه ها، با تغییر رویکردی آشکار نسبت به گذشته و همچنین تغییرات عمده در آرمان های خویش فضای جدیدی را وارد گفتمان دانشجویی کشور نمودند که تا پیش از این کم سابقه بود.

البته تغییر گفتمان در دفتر تحکیم وحدت بسیار آرام صورت می گرفت و به نوعی نمی توان مرز مشخصی را برای آن تعیین نمود به طوری که شاهدیم در خردادماه 79 دفتر تحکیم وحدت همچنان در موضعی اصولی پیروزی ملت لبنان بر رژیم اشغالگر قدس را تبریک و تهیّت می گوید.

حتی در محتوای مطالب و بیانیه هایی که نسبت به مسائل داخلی نوشته می شد نیز شاهد ادبیاتی درون دینی از سوی این دفتر در انتهای دهه 70 شاهدیم که کم کم جای خود را به گفتمان برون دینی می داد به طور مثال در نامه سرگشاده دفتر تحکیم وحدت به سپاه پاسداران در تیتر نوشته شده بود: «نامه سرگشاده به برادران ایثارگر و دلاور سپاه» و در متن نامه نیز تماماً با چنین ادبیاتی به رشته تحریر درآمده بود.

نکته ای که می توان از آن به عنوان مهمترین دلیل تغییر رویکردها و به مرور زمان تغییر بنیان های فکری در دفتر تحکیم وحدت به آن اشاره کرد، همراه شدن با جریان های سیاسی خارج از دانشگاه بود و حتی حضور در عرصه قدرت و به نوعی دنبال نمودن منافع فردی و حزبی، تا جایی که حتی آشکارا در محدود نمودن اندیشه های حضرت امام خمینی«ره» نیز در یک قالب مشخص گام برداشته شد، حرفی که «رضا حجتی» عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در روز 21 اردیبهشت ماه سال 79 بر زبان جاری ساخت حقیقتی تلخ از روزگار دفتر تحکیم وحدت بود. در جایی که می گفت: "(دفتر تحکیم وحدت) اندیشه های امام«ره» را در قالب تفکرات خاتمی دنبال می کند...".

از آنجایی که تفکر بر جریان دفتر تحکیم وحدت دچار چنین خطای تحلیلی و محصول آن تفکر، دچار رفتاری متناقض با آرمان های دفتر تحکیم وحدت شده بود و وابستگی به جریان های سیاسی- فکری باعث گردید برخی از انجمن های اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت به همراه برخی از انجمن های اسلامی دانشجویانی که از ابتدای تأسیس عضو دفتر تحکیم وحدت نبودند که در مجموع روی هم 18 انجمن اسلامی دانشجویان را تشکیل می دادند، در سال 1378 «اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل»را تشکیل دادند.


پس از گذر از دوران پر تشنج همراه با افراط گرایی در سیاست بازی های دانشگاه که در طول دوران دوم خرداد به ثمر نشست، دانشگاه به سمت و سوی عقلانیت سیاسی همراه با فراگیری گفتمان دانشجویان اسلام گرا با محوریت تشکل هایی همچون دفتر تحکیم وحدت، بسیج دانشجویی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل و جامعه اسلامی دانشجویان سوق یافت که البته این مهم باعث گردیده است تا جریانات اسلام گرا در عین یافتن فرصتی کم نظیر برای فعالیت در دانشگاه ها با چالش و آسیبی جدی روبرو گردند.

اما مهمترین آسیب و خطری که در این برهه جریان دانشجویی اسلام گرا را تهدید می نماید احساس رقابت همراه با حسادت نسبت به دیگر جریانات اسلام گراست که سبب بسیاری از تنگ نظری ها و مشکلات عدیده در درون دانشگاه ها خواهد شد.

به نظر می رسد در صورتی که دانشجویان اسلام گرا نسبت به اهمیت این مقطع تاریخی و تاریخ ساز در جنبش دانشجویی واقف گردند و این مسئله را درک کنند که امروز جبهه اصلی آنها در دانشگاه ها یکی است و در حقیقت هدف متعالی آنها در یک مسیر قرار دارد، می توانند بسیاری از آسیب هایی که در این دوره از حیات دانشگاه برای آنها به وجود آید مصون بمانند.


منبع: سایت از بچه های قدیمی انجمن اسلامی

نظرات 42 + ارسال نظر
یا علی سه‌شنبه 5 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 13:46

با عرض سلام و خسته نباشید
قابل تقدیر که اطلاعات سیاسی و اعتقادی خودتون رو در اختیار سایر دانشجویان قرار میدید وزکات علمتون رو میپردازید و بی انصافی است که دوستان خودتون رو به تنگ نظری و حسادت محکوم میکنید. فکر نمیکنید قضاوتتون نابجاست؟

علیکم السلام
شما هم خسته نباشید
۱.مطلب نقل قول بود و من نویسنده نبودم ولی از نثرش خیلی خوشم اومد و گذاشتم تا بقیه هم مثل من استفاده کنن
۲.یه باره دیگه همون تیکه رو بخونید تا متوجه بشید منظور از تنگ نظری دقیقا چیه
بویژه که ما هم تو این چند روز کم از این مسئله آسیب ندیدیم

التماس دعا

hami چهارشنبه 6 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 15:10

matne khubi bud
behet hagh midam copy pasesh koni

ندا چهارشنبه 6 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 16:56 http://meshkatie.persianblog.ir

سلام برادران مکانیکی
خیلی وقته نمیاید از این طرفا!!!

راه روشن ۱۰ آپ شد.منتظر نظرات زیبایتون هستم...

منتظر چهارشنبه 6 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 20:26 http:////http://dardeferagh.blogfa.com/

با سلام
اتفاقا بر خلاف نظر دوستان من فکر میکنم متاسفانه این اتفاق خواسته یا ناخواسته داره تو دانشکده ما میافته و مطمئنا آسیبش متوجه هممون هست!!!!

دانشکده مهندسی؟
دقیقا چه اتفاقی؟

خیال پنج‌شنبه 7 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 08:32

بابا بی خیالللللللللللللل

یاعلی شنبه 9 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 17:01

با عرض سلام مجدد
بنده دقت دارم که نویسنده خودتون نبودید اما مطمئنا شما متنی رو که قبول نداشته باشید بدون نقد روی وبلاگتون نمیذارید.
اما دلیل اینکه بعضی ها با تشکیل چنین تشکلی مخالفند صرفا رقابت همراه با حسادت نیست.
مسلم است که تشکیل این تشکل به دست نیروهای ارزشی از افتخارات ماست اما عملکردشان باید به گونه ای باشد که در راستای اهداف نظام اسلامی باشد.
آیا میتوان چنین تشکلی را به دست افرادی سپرد که هیچگونه شناختی نسبت به آنها نداریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نا گفته نماند که ما در رابطه با این تشکل تحقیقات بسیاری کردیم اما باز هم به نتیجه نرسیدیم.

سلام علیکم و رحمه الله و برکاته
چون پرسیدید بایستی بگم آقای خضریان از بچه های انجمن اسلامی هستند ولی انجمن اسلامیشون از تشکلهای زیر مجموعه ی اتحادیه انجمن های اسلامی مستقل fبوده و بخاطر همین تو تمام مطالبی که تو سایتشون و حتی در کتابشون نشر دادن این نکته رو رعایت میکنن که بهترین اتحادیه، اتحادیه خودشونه و بهترین روند رو همون ها داشتن و بنده با همین نظر مخالفم

بویژه که ایشون هرگز روند بازگشت دفتر تحکیم وحدت به خط اصیل انقلاب رو در مطالبشون (حداقل همانطور که بوده) اشاره نکردن

ولی روند مطلب اونقدر چشممو گرفت(شاید بخاطر علاقم به تاریخ باشه)که سریعا تو وبلاگ گذاشتمش و اصلا هم قصد توهین یا مصداق یابی برای اون نداشتم هرچند بعضی دوستان با بدبینی به این مطلب نگاه کردن و...

انجمن اگر به انحراف رفت مسئله ای کاملا طبیعی بود ولی اینکه روند بازگشتش اینقدر طول کشید بخاطر عدم کفایت مسئولین وقت وزارت علوم بود و...
آقا سال 78 در جمع اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به آقای معین و فرهادی میگن:" آقایان عزیز! برادران عزیز! من شما دونفر را متدین و انقلابی می دانم. جریانی در محیط دانشگاه درصدد این است که عناصر مومن و انقلابی دانشگاه را در انزوا و فشار قرار دهد و شما نباید بگذارید. اسم آن جریان فشار دهنده هرچه میخواهد باشد ولو انجمن اسلامی. بعضی از این انجمن های اسلامی نه اینکه اسلامی اند. اصلا فاسدند! بعضی از آن ها ضد اسلامند. شما نمی توانید از این نوع انجمن اسلامی دفاع و حمایت کنید. اصلا چنین چیزی امکان ندارد. نه از بودجه دولت و نه از وزارتی که این نظام اسلامی به شما داده است و..."

خدا خیرتون بده که اینقدر با دغدغه اید که با شناخت تصمیم میگیرید ولی یه سوال! تا حالا شده دنبالش برید و کسی نباشه که به سوالاتتون جواب بده؟ ما به تمام سوالات بچه هایی که تا الان ازشون امضا گرفتیم پاسخ دادیم (نه تنها من بلکه هرکسی امضا جمع میکرده) و فکر میکنم شما هم اگر دنبالش بودید به جوابتون میرسیدید. بازهم اگر فکر میکنید حضوری سخته از طریق ایمیل بنده با من مکاتبه داشته باشید تا به سوالاتتون پاسخ بدم.

انشالله با این مکاتبات به نتیجه میرسید. اگر در گفتتون ثابت قدم بودید بر روی قسمت "تماس با ما" وبلاگ ایمیلتونو بذارید تا بهتون خبر بدم.

التماس دعا

لوتوس یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 08:46 http://rismanelahi.persianblog.ir/

سلام و تبریک سال تحصیلی جدید
خسته نباشید
پستتان را خواندم، الحق که اطلاعات خوبی اضافه کرد.ممنون
اما
اول اینکه همیشه سخن امام خمینی(ره) را زیاد استفاده می کنیم که "میزان حال فعلی افراد است" پس تکیه بر گذشته خوب یک شخص یا یک نهاد و ارگان دال بر حال فعلی آن نیست(گرچند که انجمن اسلامی مستقل فی الحال هم چون گذشته اش دغدغه مندو ...است.)
دوم اینکه یک سوال داشتم: با توجه به اینکه فکر میکنم این تشکل در حال شکل گیری در دانشگاه ماست، فکر نمی کنید اهداف کلی اش و آرمان هایش کاملا مشابه با تشکل ها و کانون های فعلی است؟؟و از طرفی موازی کاری با فعالیت آنها؟مگر امام خامنه ای در دیدارشان با اعضای هیئت دولت در شهریور 89 بیان نکردند که "...اما کلى‌اش این است که موازى‌کارى خوب نیست."
موفق باشید

سلام و همچنین
سلامت باشید
دست آقای خضریان درد نکنه که زحمت های اصلی رو ایشون کشیدن

با "اول اینکه" تون کاملا موافقم

جواب "دوم اینکه": دقیقا همینطور است. اصلا در شرایط فعلی امکان ندارد افراد با دغدغه ای دور هم جمع شوند(چه در کانون و چه در تشکل) و در راستای آرمان های انقلاب قدم بر ندارن.
رهبری در دیدارشون اخیرشون با دانشجویان از "مجمع هماهنگ کننده تشکل ها" گفتن... "تنوع و مختصات گوناگون در تشکلها هیچ ایرادى ندارد؛ منتها در جهتگیرى‌ها، در پیشرفت به سمت اهداف انقلاب، یک هماهنگى انجام بگیرد تا بتوانید بر محیط دانشجوئى اثرگذارى کنید."
با توجه به این صحبت ها تعدد تشکل ها اصلا ایرادی ندارد چرا که در هر جایی افرادی با سلایق مختلف وجود دارند. الان هم عده ای پیدا شدن که در جلسات هماهنگی خودشون از یک گفتمان جدید صحبت میکنن که انشالله بزودی نتایج تلاش اونها رو در قالب انجمن اسلامی خواهید دید...

ممنون. التماس دعا

لوتوس یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 14:01 http://rismanelahi.persianblog.ir

«با توجه به این صحبت ها تعدد تشکل ها اصلا ایرادی ندارد چرا که در هر جایی افرادی با سلایق مختلف وجود دارند»نکته خوب و به جایی بود...
اما به نظر بنده این یک موازی کاری در دانشگاه ماست و وجود همان مجمع هماهنگ کننده تشکل ها بیشتر احساس می شود تا تشکیل یک واحد انجمن اسلامی در دانشگاه
به نظر من اینقدر تشکل و کانون توی این دانشکاه هست که تعداد شاید بتوان گفت انگشت شمار(البته با اغراق) با دغدغه بتوانند در آن ها کار کنند(حداقلش این است که اختلاف نظرها کمتر و از همه مهتر صرف بودجه کمتر را به دنبال دارد.
کمی از تفاوت فعالیت هایش را نسبت به دیگر تشکل ها بگویید که صرف بودجه بیهوده نداشته باشد؟
با تشکر

انشالله تا آخر شب به ایمیلتون میفرستم

یا علی یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 14:55

سلام
همانطور که قبلا عرض کردم بنده در این مورد تحقیقات کردم حتی از کسانی که امضا میگرفتند هم سوالاتی پرسیدم اما قانع کننده نبود چون خودشان هم به قدر کافی اطلاعات نداشتند .
طبق سخنان حضرت آقا (مدظله العالی) در سال ۶۰(در زمان سالم بودن این تشکل ) گذاشتن اسم انجمن" اسلامی" روی یک تشکل وظیفه شرعی به همراه دارد .
با توجه به مسئولیتی که سخنان حضرت آقا (مدظله) روی دوشمون گذاشتند آیا بدون شناخت میتوان تشکیل چنین تشکلی را به هر کسی سپرد؟

علیکم السلام
لطفا ایمیلتون رو چک کنید

سما یکشنبه 10 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 22:28 http://fotrosezamin.persianblog.ir/

بله!!!
به روزم

مجاهد313 دوشنبه 11 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 15:34 http://www.mojahede313.blogfa.com

سلام و رحمه الله

با مطلب
اسلام هراسی و حجاب ستیزی در آذربایجان
بروزم

یا علی

نغمه سه‌شنبه 12 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 09:18 http://naghmeh-eslah.blogfa.com

سلام و عرض ادب
طرح کرامت به مناسبت میلاد امام رئوف امام رضا ع برگذار می شود...
به همین مناسبت در وبلاگهای :
سلامی به آن سوی آفتاب
naghmeh-eslah.blogfa.com
صدای عشق صدای پای خدا
narges-eslah.blogfa.com
پنجره ای رو به...
daftariazkhatere.blogfa.com
جشن میلاد ایشان از دهه ی کرامت تا یک هفته بعد از میلاد آقا برگذار میشه
شما هم در این جشن دعوتی
به جز عشق و کمی شور برای ایشون هدیه ی دیگه ای خواستی بدی خصوصی به خود آقا بده
حما بیا و سر بزن و دوست داشتی به گروه ما ماحق شو
منتظر قدوم پاکت هستیم
یا امام رضا

پرستو پنج‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 22:26 http://to99.blogfa.com

سلام علیکم
بنده با تشکیل یک تشکل جدید کاملا مخالفم. امیدوارم در راهی که قدم می گذارید ثابت قدم باشید.


به روزم با
"رفاه برای که؟"
منتظر حضورتان و استفاده ی از نظرات هستم.

و من الله التوفیق

سلام
با تشکر از نظر لطفتون به یاری خدا ما این تشکل را احیا خواهیم کرد.
الانم میام نظر میذارم
التماس دعا

ندا پنج‌شنبه 21 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 17:25 http://meshkatie.persianblog.ir

سلام و ممنون از مطالبتون

خیلی وقته نمیاین این ورا محجبوریم حضورا خدمت برسیم دعوتتون کنیم.
من رو که یادتون هست؟؟؟

با راه روشن ۱۱ به روزم

.: راه اینجاست ... :. شنبه 23 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 21:46 http://WWW.ZAMZAM.PERSIANBLOG.IR

سلام!
لطفا یه سر به وبلاگ بنده بزنید!

محسن شنبه 30 مهر‌ماه سال 1390 ساعت 15:37 http://razekhoon.blogfa.com

سلام
آدس وبلاگ ه‌یئت
موفق یاشی

ناموس خدا یکشنبه 1 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 08:00 http://namusekhoda.blogfa.com

سلام
عجیب است این همه مدت آپ نشدن این وب!!!


برای پست جدیدم به راهنمایی شما و همه خوانندگان وبتان نیاز دارم.
تشریف بیاورید.

رحیم سه‌شنبه 3 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 22:30 http://shaertarin.blogfa.com

به روزم با شعری کاملا ایرانی جنگی سیاسی

دانشجوی بیدار یکشنبه 15 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 13:45 http://waitfaraj.blogfa.com

نظر مرا میدانی
الان فرصت خوندن ندارم. بعد میام نقدمو مینویسم برای خوانندگان وبلاگت

دانشجوی بیدار دوشنبه 16 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 16:09 http://waitfaraj.blogfa.com

نویسنده مطلب ؛آقای خضریان: یکی از بهترین تربیت یافتگان تشکلهای دانشجویی هستند و مطالب قوی می نویسند. بگذریم
مجمع هماهنگی تشکلها فقط یک مسکن(تسکین دهنده) است. دوای اصلی این است که تشکلهای اضافی حذف شوند.
یکی از بهترین راهها در پیشگیری از ایجاد تشکلهای اضافی این است که اعضای تشکلهای حاضر غیرت تشکیلاتی داشته باشند. یعنی امضایشان را پای درخواست تاسیس هیچ تشکلی نگذارند.
اقدام دیگری که باید انجام شود حذف تشکلهای اضافی است. این کار را نیز با همکاری دوستان ارزشی می توان انجام داد.
و اما مهمترین کار این است که یک تشکل قوی و متحد و همه جانبه تشکیل شود. تشکلی که در ان اثری از خودخواهی ها نیست.(این فقط یک آرمان است)
روزی که جامعه از انجمن انشعاب کرد دلیل موجهی داشت
روزی که بسیج تاسیس شد ولی جامعه و انجمن زیر پرچمش نرفتند دلایل نیمه موجهی داشتند
روزی که انجمن مستقل از انجمن اصلی جدا شد دلیل موجهی داشت.
روزی که انجمن به دو طیف شیراز و علامه شکست. دلیل موجهی داشت
روزی که جنبش عدالتخواه تاسیس شد دلایلشان نیمه موجه بود.
ولی الان...
هیچ توجیهی برای تعدد تشکلها وجود ندارد. اگر اینها واقعا ولایت فقیه و قانون اساسی را قبول دارند.

سلام
ممنون که نظر دادی ولی من نظرامو قبلن بهت گفتم
انشالله هم بزودی در عمل ثابت قدم بودنمون رو نشون خواهیم داد
التماس دعا

جاد مهندسی فردوسی یکشنبه 22 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 13:31 http://jadmohandesi.blogfa.com

سلام
واقعیت آنچه که امروز در جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی می گذرد...

با تشکر از شما که پس از مدت ها وبلاگتون رو آپدیت کردید
1.در بحث سکوی پرش کردن این تشکل توسط برخی از آقایون با شما موافقم و فکر میکنم بواسطه همین تفکر بود که سال گذشته آن اتفاقات اسفبار بر سر اعضای تشکل مزبور فرود آمد ولی از حق نباید گذشت و...
به نظر من بعد از گذشت اون اتفاقات وقتی به تشکل نگاه میکنم بچه هایی رو می بینم که با گذاشتن جوونیشون در راه آرمان های انقلاب قدم های مثبتی رو بر می دارند و فکر می کنم برآیند وجود این تشکل خوبه هر چند خودم دیگه دلم نمیاد به اونجا برگردم که این هم بخاطر اینه که با برخی افراد اونجا آشنا شدم که حتی حاضر نیستم تو صورتشون نگاه کنم ولی هستند کسانی که اصلا نمیدونن اونها کین و نقششون تو اون تشکل تا چه حد تاثیر گذاره
انشالله با حضور انجمن اسلامی شاهد خواهیم بود که این دوستان هم فعالیت هاشون بیشتر میشه....

2.کاش اسم افراد نمی آوردید که واسه اونایی که این دوستان رو میشناسن غیبت محسوب نشه بویژه که خیلی ها هستن که وقتی وارد یک منصبی میشن سابقه تشکیلاتی نداشتن مثال واضحش خودم که وقتی دبیر جاد مهندسی شدم تنها سابقم برمیگشت به دو هفته فعالیت در خانه فرهنگ و اندیشه...

3.بحث انگ و تهمت هم حقیقتا خیلی نامردیه... از اونجایی خودم کم درباره خودم نشنیدم میگم

نتیجه گیری: فکر میکنم بزرگترین مشکل جاد بخاطر همینه که به جبهه پیروان وصله. البته این وابستگی مثل اتصال انجمنهای مستقل به جبهه پایداری نیست چون اونا فقط از این ها حمایت میکنن و ممکنه فردا روز دلشونو بزنن و برن سراغ یه عده دیگه ولی جاد از لحاظ اساسنامه ای به این جبهه وصله و به نوعی آش کشک خالشه بخوره پاشه نخوره پاشه...

مامان زینب چهارشنبه 25 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 22:03 http://www.nanaz88.blogfa.com

وبلاگتون جرات نمیکنم نظر بدم...یعنی سوادمون قد نمیده به این حرفا...فقط اومدم مثلا بازدید...
یک سوال :چنتایین شما..؟؟یعنی آخرش اردشیری هستین یا منتظر؟

سلام
بجاش ما هم وقتی میایم تو وبلاگ شما تو کف اون یادگاری ها میمونیم...
الحق و الانصاف بایستی وبلاگمونو تعطیل کنیم بیایم وبلاگ خانوادگی راه بندازیم
ما کلا دو نفریم.... من منتظر هستم که میام به دخمل ناز سر میزنم ولی آقای اردشیری از سروران و هم گروهی های ما در دانشگاه هستن.

بنیامین یکشنبه 29 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 10:56 http://nosubmit.blogfa.com


با سلام
با مطلبی در مورد تناقضات عملی و فکری علی زاکانی رئیس کمیته راست سنتی (7+8) برزوم. با واکاوی ترکیب راست سنتی در عنوان فریبنده 7+8 می فهمیم که چه کسانی از عنوان اصیل اصولگرایی را سوء استفاده می کنند. با دقت بخوانید و نظر دهید. اندکی صبر سحر نزدیک است

mec3 دوشنبه 30 آبان‌ماه سال 1390 ساعت 08:25 http://mec.blogfa.com

سلام. خدا قوت.
این جمله کنار وبلاگ از کیه؟ خیلی شنیدمش!
در ضمن ممنون که به نقد مطلبم کمک کردی.

سلام
شهید آوینی

مامان زینب دوشنبه 7 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 11:34 http://www.nanaz88.blogfa.com

سلام
اومدم ببینم نظرمو تایید کردین یا نه...دیدم به به جواب هم که دادین...
میگم امتحان کنین وبلاگ خانوادگی رو هم...ولی شما که زینب ندارین...

سلام
فعلا اونقدراهم معروف نشدیم که فرصت نکنیم به جواب نظرات اندک خوانندگان وبلاگمون رو بدیم
حالا از کجا معلوم که ما وبلاگ خانوادگی نداریم؟ شاید داریم ولی یکی مثل محمد جون دور و برمون نیست که به همه لو بده

{محمد منو ببخش}

مامان زینب سه‌شنبه 8 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 11:03 http://www.nanaz88.blogfa.com

عجب...

مریم دوشنبه 28 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 19:10 http://www.akhbarevaghei.blogfa.com

سلام.
مریم هستم.
همون مریم با شبکه سی ان ان.
یادش بخیر.
یکهو دلم تنگید گفتم به تمامی دوستان سلامی عرض کنم
همچنان منتظر نظرات و یا پیشنهادات شما مخصوصا برای سایت جام هستم.
مریم

دانشجوی بیدار جمعه 2 دی‌ماه سال 1390 ساعت 15:29 http://ص

یب

شکوفه پنج‌شنبه 8 دی‌ماه سال 1390 ساعت 18:52 http://najm1388.mihanblog.com

سلام
من این مطلب رو چون میدونم مشایی واقعا آدم درستی نیست در وبلاگم گذاشتم.اطلاعی هم از نمایندگی آقای داوود احمدی نژاد ندارم.از دانشگاه فردوسی فارغ التحصیل شدم و در جلسات ایشون شرکت نکردم.این مطلب رو حذف می کنم و مطلب دیگری درمورد مشایی میگذارم که یه هو فکر نکنین که به خاطر تبلیغ برا داوود احمدی نژاد مطلب قبلی رو گذاشته بودم.بلکه هدف نشان دادن جریان انحرافی بوده.

سید حسن صفاری سه‌شنبه 4 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 17:13 http://mahmelha2.blogfa.com

سلام منتظرتون هستم با وبلاگ جدید معجزات قرآنی

سید حسن صفاری پنج‌شنبه 6 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 10:12 http://mahmelha2.blogfa.com

و انشق القمر
تحقیقات ناسا معجزی شق القمر را تایید می کند
منتظر حضورتان در وبلاگ معجزات قرآنی هستیم

بنیامین یکشنبه 9 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 11:18 http://nosubmit.blogfa.com


با سلام
به وبلاگ حامیان دولت ولایی نیز سر بزنید. مطالب ما را با دقت بخوانید و نظر دهید. در صورت تمایل به همکاری و حمایت سایبری از گفتمان دولت ولایت شناس، به ما اطلاع دهید. به امید پیروزی حق بر باطل

امید سه‌شنبه 11 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 07:54 http://jaball.blogfa.com

سلام
در جبل حتما دزد خازره ها رو بخونید
موفق باشید

برزخ دنیا شنبه 15 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 11:22

سلام
به روزم با جغرافیای سفید.
یا حق

قرارگاه امام رضا چهارشنبه 26 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 10:31

باسلام
همسنگر
خسته نباشید
لطفا وبلاگتان را به روز نمائید
با تشکر

عمار رهبر جمعه 5 اسفند‌ماه سال 1390 ساعت 15:04 http://sedq.ir


هدف از انتخابات حفظ اسلام است امام خمینی (ره)
هم حق و هم تکلیف مردم است که بیایند و سرنوشت کشورشان را به دست خودشان معین کنند زیرا که کشور متعلق به مردم است...(مقام معظم رهبری)

امام خامنه ای در دیدار با مسئولین فارس : در جمع شما آقای رودکی از شهدای زنده اند. (3/2/90)
جبهه متحد اصولگرایان ، معنویت و عقلانیت، عدالت و پیشرفت در سایه ولایت
پایگاه اطلاع رسانی محمد نبی رودکی، همرزم شهیدان همت ،خرازی، باکری و صیاد شیرازی
www.sedq.ir

مجاهد313 یکشنبه 14 اسفند‌ماه سال 1390 ساعت 18:11 http://www.mojahede313.blogfa.com

با

"افتضاح انتخاباتی که باز هم در مشهد تکرار شد و ابراز تاسف از انتخاب برخی مشهدی ها!"

به روزم!

یا حق

اهل صراحتیم پنج‌شنبه 25 اسفند‌ماه سال 1390 ساعت 00:42 http://mmis.mihanblog.com

با سلام
به روزم با پست بازهم آقا دست به کار شد(شورای عالی فضای مجازی)
منتظر حضورشماونظرشمادوست عزیزهستم
موفق باشید
یا علی

تبسم ظهور چهارشنبه 16 فروردین‌ماه سال 1391 ساعت 17:12 http://tabassomezohoor.mihanblog.com

و باز قلم نوشت

کلام در مقابل کلام...

وزن در مقابل وزن،

و آهنگ در برابر آهنگ...

و در اصل، پاسخ در برابر اشکال.

به روزم با:
پاسخ به شعر دکتر شریعتی!!!
---------------------------------------------------------------------

منتظر حضور سبزتان هستم.

بنیامین سه‌شنبه 19 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 12:21 http://nosubmit.blogfa.com

با سلام
به وبلاگ حامیان دولت ولایی نیز سر بزنید. مطالب ما را با دقت بخوانید و نظر دهید. در صورت تمایل به همکاری و حمایت سایبری از گفتمان و عملکرد دولت، به ما اطلاع دهید. به امید پیروزی حق بر باطل

امین سه‌شنبه 26 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 13:39 http://hematefarhad.persianblog.ir/

سلام مصطفی جان
آپ شو دیگه...
راستی لینک ما کو؟؟ نمیبینمش...؟!

ندا جمعه 29 اردیبهشت‌ماه سال 1391 ساعت 22:56 http://http://meshkatie.persianblog.ir/

همیشه ما بد موقع مزاحم می شویم...
نقدی بر سیستم پیچیده اداری...

اگر نقدی دارید...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد